Løsningen finnes i havet
Verdens voksende befolkning trenger mer mat, men nesten 100 prosent av det tilgjengelige jordbruksarealet er allerede i bruk. Hvordan løser vi denne felles utfordringen?
Mulighetene finnes i havet
To tredjedeler av kloden er hav, men vi bruker bare 5 prosent av havet til matproduksjon
![Featured image Ocean of possibilities](/imager/assets/Sea-the-Solution/1013486/Featured-image-Ocean-of-possibilities_72a9b31848db5a1ca3860c50cfbad98c.jpg)
Et hav av muligheter
Steven Rafferty, konsernsjef i Cermaq, et av verdens største oppdrettsselskaper, og Erik Giercksky, leder av FNs Global Compact Ocean Platform, diskuterer hvordan havbruk kan forbedre matsikkerheten.
Utfordringene i havet
Det er avgjørende å sikre at gode intensjoner om å produsere næringsrikt og bærekraftig protein i havet ikke skader miljøet i havet.
Matsikkerhet og miljø i fare
Det er umulig å snakke om fremtidig matproduksjon uten å reflektere over situasjonen verden befinner seg i etter to år med pandemi, og de resulterende utfordringene som har oppstått innen global matproduksjon og logistikk.
![Sea the Solution highlighted](/imager/assets/1211854/Sea-the-Solution-highlighted_72a9b31848db5a1ca3860c50cfbad98c.jpg)
Vil du lese mer?
![Highlighted image the cermaq standard](/imager/assets/Sea-the-Solution/1070179/highlighted-image-the-cermaq-standard_72a9b31848db5a1ca3860c50cfbad98c.jpg)
Balansert bærekraft
Jo mer vi erkjenner at alt henger sammen, og at vi ikke kan ha lønnsomhet uten god fiskevelferd og bærekraft, jo mer vil næringen jobbe for å forbedre sine virksomhetsområder.