Nyheter

Nyheter fra Cermaq

Her finner du nyheter og aktuelt om og fra Cermaq.

16.05.24

ASC-revisjon

I uke 22 og 23 vil det bli gjennomført ASC-revisjon på anleggene Anevik, Hammer, Martnesvik og Ånderbakk i Steigen kommune, Horsvågen i Hamarøy kommune og Dypeidet i Øksnes kommune.

15.05.24

Cermaq øker eierandelen i Ballangen Sjøfarm for videre utvikling av selskapet

Cermaq øker eierandelen i Ballangen Sjøfarm etter at Ballangen Holding selger sine aksjer. - Etter 13 års samdrift med Cermaq er vi sikre på at dette er den beste løsningen for å sikre aktivitet og utvikling i Ballangen, sier en av grunnleggerne Ottar Bakke.

08.05.24

ASC-revisjon

I uke 20 og 21 vil det bli gjennomført ASC-revisjoner (Aquaculture Stewardship Council) på lokaliteten Oksøy i Steigen kommune og Ørnhaugnes i Hamarøy kommune.

03.04.24

ASC-revisjon

I uke 16 og 17 vil det bli gjennomført ASC-revisjoner (Aquaculture Stewardship Council) på lokalitetene Storholmen i Alta kommune og Olderfjord, Komagnes og Jernelva i Hammerfest kommune.

04.03.24

ASC-revisjon

I uke 11 og 12 vil det bli gjennomført ASC (Aquaculture Stewardship Council) revisjoner på lokalitetene Store Lerresfjord og Kråkevik i Alta kommune.

14.02.24

ASC-revisjon

I uke 9 og 10 vil det bli gjennomført ASC (Aquaculture Stewardship Council) revisjoner på lokalitetene Marøya, Vassvika og Hundbergan i Loppa kommune og Toknebuktneset i Hammerfest kommune.

18.01.24

Cermaq har blitt pålagt å redusere produksjonen i Økssundet

Cermaq har mottatt vedtak fra Statsforvalteren i Nordland om nedjustering av produksjonen på lokaliteten Oksøy med 1/3, fra 5 400 tonn til 3 600 tonn. Vedtaket vil ikke gi konsekvenser for lokale arbeidsplasser på kort sikt, men vil ramme kommunene Steigen og Hamarøy i form av lavere aktivitet. Det vil også påvirke Cermaqs framtidige beslutninger for vekst i Nordland.

05.01.24

ASC-revisjon

I tidsrommet 29. januar - 11. februar vil det bli gjennomført ASC (Aquaculture Stewardship Council) revisjoner på lokalitetene Børøya, Langøyhovden og Gisløy i Øksnes kommune og Veggfjell i Hamarøy kommune.

15.12.23

iFarm: kjenner igjen enkeltfisk i merda ved hjelp av kunstig intelligens

iFarm er et oppdrettsprosjekt basert på kunstig intelligens og maskinlæring med mål om å forbedre helse og velferd i merdene. Nå kan teknologien kjenne igjen enkeltfisk ved hjelp av kunstig intelligens og lage en helsejournal for hvert individ i merda.

22.11.23

Antibiotikaresistens kjenner ikke landegrenser

Henrik Duesund, leder Cermaqs R&D team for fiskehelse