Nyheter

05.06.2017

Monterey Bay Aquarium gir tommelen opp for ASC sertifisert oppdrettslaks

I sin sjømatguide for bærekraftig sjømat, Seafood Watch, har Monterey Bay Aquarium rangert oppdrettslaks som er sertifisert i henhold til ASC-standarden som “Godt Alternativ”. Dette er viktig først og fremst i det amerikanske markedet.

Både Moterey Bay Aquarium og WWF anbefaler ASC-sertifisert laks

Siden etableringen av Seafood Watch-programmet i 1999 har akvariet blitt en av de mest respekterte kilder til vitenskapsbasert informasjon som brukes av bedrifter og forbrukere til å finne og kjøpe bærekraftig sjømat, både vill og oppdrettet.

«ACS-standarden er den strengeste standarden for oppdrettslaks, men standarden har blitt lagt vekt på først og fremst i Europa. Med denne anerkjennelsen fra Monterey Bay Aquarium vil dagligvarehandelen, restauranter og forbrukere i det amerikanske markedet lettere kunne ta et opplyst valg om sjømaten de kjøper,» sier Knut Ellekjær, administrerende direktør i Cermaq Norway.

Alle oppdrettsanlegg som er sertifisert etter ASC-standarden for laks, må innfri i alt 154 prestasjonskriterier for å vise at de oppfyller konkrete miljømessige og sosiale krav.

«Cermaq produserer ASC sertifisert laks i Chile, Canada og Norge, og vi har som mål at alle våre anlegg skal være sertifisert i henhold til ASC–standarden i 2020», sier Knut Ellekjær.

«Oppdrettere som har oppfylt ASCs laksestandard, har blitt grundig og uavhengig revidert for å sikre at de møter de strenge kravene for ansvarlig produksjon, og de har vist at de bryr seg om sine ansatte og de lokalsamfunn som de opererer i. Når forbrukerne kjøper ASC-sertifisert sjømat, kan de føle seg trygge på at de har valgt fisk fra havbruk som er sertifisert til den høyeste sosiale og miljømessige standard», uttaler Chris Ninnes, daglig leder i ASC.

WWF tok initiativ til etableringen av ASC standarden for laks. I sjømatguiden til WWF Norge, som kjenner norsk oppdrettsnæring godt, oppgis all norsk oppdrettslaks er ‘greit valg’ og at ASC sertifisert laks er ‘best valg’.

Press contacts

Astrid Vik Aam

Astrid Vik Aam

Communications Manager

astrid.aam@cermaq.com

+47 924 90 676

+47 924 90 676

Lars Galtung

Lars Galtung

Director of Sustainability and Communication

lars.galtung@cermaq.com

+ 47 98214812

Følg Cermaq Norway AS